Receptek Sziasztok. Nem rég a szüleimmel készítettünk isteni finom pompás tiramisugolyókat. Életemben elösször csináltam ilyet de hatalmas kedvencemmé vált.
A fantasztikus tiramisugolyókat a narancsos, mascarponés krém még izgalmasabbá teszi. Pocsayné Vincze Tünde kényeztető desszertjét mielőbb tedd a családi asztalra, de ízlésesen becsomagolva ajándékba is adhatod.
Tiramisugolyó
Hozzávalók 24 darabhoz:
Kekszes massza
- 50 dkg darált babapiskóta
- 40 dkg mascarpone
- 13 evőkanál kávé
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém
- 12 dkg mascarpone
- 4 evőkanál porcukor
- 1 narancs
Forgatáshoz
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, formázás: 15 perc
Elkészítés:
Keverd össze a darált vagy a nagyon apróra tört babapiskótát a porcukorral, a mascarponéval, a kakaóporral és a kávéval, majd jól gyúrd össze. Ha nem áll össze, önts még hozzá kávét. Ha pedig nagyon ragacsos, adj hozzá darált kekszet. A krémhez gépi habverővel dolgozd össze a mascarponét és a porcukrot, majd reszeld hozzá a narancs héját.
Következhet a formázás! A kekszmasszából nyomkodj körülbelül diónyit a tenyeredbe. Egy kiskanállal rakj a közepébe a narancsos krémből, majd formázd golyóvá. Nem baj, ha egy kicsit kifolyik a krém. Végül forgasd meg a gombócokat a kakaóporban, a felesleget rázd le róluk.
|